Maatschappelijk betrokken ondernemen

Het besef dat het anders moet voor natuur en milieu, maar ook in de manier hoe we tegenwoordig met elkaar omgaan is niet nieuw. En, net als vele bedrijven, zijn ook wij de laatste jaren bezig om stappen te maken wat betreft maatschappelijk betrokken ondernemen. Zo laten we zien dat ook kleine bedrijven hun steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld, met de volgende generaties in ons gedachten.

Dat vooral die volgende generaties voor ons belangrijk zijn blijkt uit de verschillende verenigingen en stichtingen waarbij we betrokken zijn, die zich inzetten voor kinderen. Zo sponsoren we de Stichting Huttenbouw in Alphen a/d Rijn en Voetbal Vereniging Woubrugge, omdat we geloven dat sport en beweging goed is voor kinderen, en het zowel lichamelijk als mentaal sterker maakt.

Stichting MAX

Stichting MAX | Van Dongen Reclame Alphen aan den Rijn

Stichting MAX wil tieners en jongeren mogelijkheden bieden voor ontspanning, vrijetijdsbesteding, talentontwikkeling en vrijwilligerswerk. Daarnaast merken wij ook dat we voor onze jonge bezoekers en vrijwilligers vaak fungeren als een sociaal vangnet. In de komende jaren wil Stichting MAX haar activiteiten verder uitbreiden en streven wij naar een groter verzorgingsgebied en een bredere doelgroep.

De doelgroep van onze activiteiten bestaat voor een groot deel uit jongeren aan de ‘zwakkere kant’ van de maatschappij, waar meedoen niet vanzelfsprekend is. De jongeren bevinden zich in een natuurlijke achterstandspositie en hebben daardoor extra ondersteuning nodig om een volwaardige plek in de gemeenschap te verwerven. MAX begeleidt deze jongeren door ze sociale en communicatieve vaardigheden bij te brengen waarmee ze zich beter kunnen presenteren op weg naar een werkomgeving die aansluit bij hun mogelijkheden. Het opvallendste gevolg van die persoonlijke en professionele ontwikkeling is dat de terugval en uitval in het groeiproces hiermee wordt voorkomen.“

Een Sint voor ieder Kind

Een Sint voor ieder Kind | Van Dongen Reclame Alphen aan den Rijn

Een Sint voor ieder kind is een initiatief van Stichting de Fantasie Compagnie.

Deze stichting zet zich in om activiteiten te organiseren voor kinderen waar dit normaal onbereikbaar voor is. Voorbeelden hiervan zijn de bezoeken van Sinterklaas en zijn Pieten aan gezinnen die het financieel zwaar hebben en een groot aantal vrijkaarten voor de Grote Sinterklaasshow in theater Castellum.

De sinterklaasperiode is een periode van warmte, gezelligheid, familie, cadeautjes, etc. Voor veel kinderen in Nederland is dit echter geen vanzelfsprekendheid omdat zij opgroeien in armoede of in het gezin te maken hebben met ziekte of andere tegenslagen. Stichting De Fantasie Compagnie wil in de regio Alphen aan den Rijn zorgen dat zo veel mogelijk kinderen een fijne decembertijd hebben. Twee jaar geleden zijn wij gestart met een speelgoedactie waarna Sint en zijn Pieten het ingeleverde speelgoed langs gingen brengen bij de aangemelde gezinnen. De dankbare reacties van deze kinderen bezorgen je kippenvel en maken je al snel duidelijk: deze actie moet ook dit jaar weer gaan lukken! Naast de huisbezoeken geven wij via lokale welzijnsorganisaties nog 100 tickets weg voor De Grote Sinterklaasshow in het theater.

Van verschillende kanten krijgen we al aanbod van speelgoed en knuffels, daarnaast zijn er echter nog een hoop andere kosten met deze actie gemoeid. Denk bijvoorbeeld aan onkosten voor grime, opslag, strooigoed en iets te eten en drinken voor de vrijwilligers. Om ook dit jaar de actie weer door te kunnen laten gaan hopen wij op uw hulp. Met een kleine donatie zorgt u er al voor dat wij weer veel gezinnen blij kunnen maken met een onvergetelijk bezoek, zodat ook deze kinderen de volgende dag op school kunnen vertellen wat zij van Sinterklaas hebben gekregen.

Mogen wij via de volgende link rekenen op uw steun? Alvast bedankt!

Duurzaam ondernemen

Omdat wij geloven dat kinderen de toekomst zijn, vinden we het ook belangrijk om voor toekomstige generaties een betere wereld achter te laten. Hierdoor zijn we ons de laatste jaren steeds meer aan het oriënteren op manieren om duurzamer te ondernemen. Zo is vorig jaar alle verlichting binnen ons bedrijf omgezet naar energiezuinige LED verlichting. Hiermee konden we niet alleen flink besparen op de energierekening, maar ook ook op ons energieverbruik!

De eerste elektrische bedrijfsauto is inmiddels aangeschaft. En met een oplaadpunt voor de deur willen we ook onze klanten aanmoedigen om over te stappen op elektrisch of hybride autorijden.

Voor de toekomst liggen er nog plannen om zonnepanelen op het dak van ons pand te laten installeren. Daarmee zouden we dan zelfvoorzienend kunnen worden voor een groot deel van ons energieverbruik. En kunnen we onze computers, printers en snijplotters op groene energie voor u aan het werk zetten.