Magneetstickers

Magneetstickers zijn geschikt voor alle metalen die ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten. Ze zijn ideaal voor tijdelijke belettering van bijvoorbeeld auto’s, bewegwijzering in winkels en magazijnen of op archiefkasten. Magneetstickers hebben geen lijmlaag, maar hechten zich door de magnetische lading. Zodra je magneetstickers verwijdert, merk je het gemak van deze stickers. Doordat ze geen lijm bevatten, laten ze ook geen lijmresten achter. Magneetstickers zijn op alle metalen ondergronden te plakken, zowel binnen als buiten. Het handige aan dit soort stickers is dat ze meerdere keren te gebruiken zijn.

Bij het bevestigen van magneetstickers op een voertuig is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het voertuig droog en stofvrij is en dat je de magneetsticker niet op sierlijsten of profielvouwen plakt. Dit laatste is om te voorkomen dat er wind tussen komt en je de kans loopt om de magneetstickers kwijt te raken. Plak de magneetplaten ook nooit op een pas gespoten, geverfde of gepolijste ondergrond, maar laat de lak altijd eerst volledig uitharden.

Het beste is om de magneetsticker voor het juiste vlak te houden en dan los te laten. Zit de sticker niet op de juiste plek? Ga vooral niet schuiven met de magneetsticker, om krassen te voorkomen. Is het nodig om de magneetsticker schoon te maken? Gebruik dan altijd een mild afwasmiddel en vergeet niet om ook onder de magneetplaat schoon te maken, zowel de ondergrond als de magneetplaat zelf. Viezigheid vermindert namelijk de hechtkracht van een magneetsticker. Haal de magneetstickers dagelijks van je voertuig. Bij hogere temperaturen of meerdaags gebruik bestaat namelijk de mogelijkheid dat een magneetplaat zich aan de lak van het voertuig hecht, waarvan lakschade een gevolg kan zijn.

Om beschadiging van magneetstickers te voorkomen bewaar je ze het beste tegen een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld tegen een ijzeren wand. Laat ze niet los liggen en rol ze liever ook niet op. Wil je ze toch oprollen? Zorg dan dat je de magneetsticker niet smaller dan Ø10 cm oprolt en met de magnetische zijde naar binnen.

Enkele van onze beletteringsprojecten, meer zien? Portfolio bekijken